vissen met spoon

De ontwikkelingen in het forelvissen staan niet stil. Bij de meeste forelvijvers is het vissen met blinkers verboden. Dit omdat de vaak meervoudige haken veel schade aan de vis veroorzaken.

Echter de ontwikkeling van de Spoon brengt hier verandering in. De Spoon is een andere techniek dan de blinker. De Spoon wordt door middel van een SNAP (dus geen wartel) direct op de hoofdlijn gemonteerd. Werplood en dobber zijn niet nodig. Door de vorm van de Spoon zal deze gaan waggelen (een snelle op en neer gaande beweging) wanneer hij door het water wordt gesleept. Door deze beweging zal de forel gelokt worden. Omdat de haak direct op de Spoon gemonteerd is zal de vis vaak bij de eerste aanbeet gehaakt worden. De Spoon is in verschillende gewichtsklassen en kleuren te verkrijgen. Het gewicht van de Spoon en snelheid van draaien bepalen de diepte waarop men vist.

Vanaf heden is het vissen met een Spoon bij de forellenvijvers Deep’n toegestaan