Warme zomer

Lieve mensen;

We krijgen momenteel veel telefoontjes of er nog geforeld kan worden. Veel mensen klagen over dode vis en groen water. Eigenlijk is het heel simpel. Alles valt of staat met het koel houden van de vijvers. Een goed gelokaliseerde vijver heef altijd koeler water (denk aan lage gronden en dus hoog grondwater pijl). Bronwater heeft het hele jaar door een temperatuur tussen de 11 en 12 graden Celsius. Daarnaast wordt er bij ons koel water bij gepompt.

Dode vis is dus niet nodig en algengroei kan goed bestreden worden met waterstofperoxide. Er kan dus een heel jaar lang goed op forel gevist worden. Dat de vis met dit warme weer wat trager en slomer wordt is natuurlijk niet te voorkomen. zelfs wij mensen hebben daar last van. En natuurlijk is het in het ochtend- of avond deel beter vangen dan in de middag.

Heeft U nog steeds twijfels, geen probleem kom gerust langs om te kijken. Wanneer U niet vist is de entree bij ons nog altijd gratis, en is iedereen van harte welkom.